Svenska turistföreningen
Svenska English


Upplevelser och visdom skapas i ditt huvud

Upplevelser är inte som vanliga produkter och tjänster.Upplevelser är färskvara som förändras med tiden och människan.De uppstår när de konsumeras och är alltid levande och närvarande.Upplevelse och visdom värderas individuellt och finns överallt.

Barn & Familj

Wild Camp

Wild Camp Jägarstugan är ett uppskattat vildmarksäventyr i "Sveriges vildaste vandrarhem" för barn mellan 9-12 år.  Syftet och målet med Wild Camp är att under ett dygn djupt inne i den Svenska skogen ge barnen ny kunskap om naturen och dess invånare på ett lekfullt sätt. I äventyrs utbudet finns tex , "Gissa Bajset", Skogskampen, 4-Hjuling och Skogsdisco i fotogenlampans sken. 
Wild Camp är en "All Inclusive" aktivitet so inkluderar övernattning, aktiviteter och måltider.

Skolklasser/Föreningar
Vi erbjuder Wild Camp med en eller två övernattningar fråga gärna oss efter offert.

Vilt & Natur

Ugglesafari "All inclusive"

Många fascineras av ugglor och deras mytomspunna liv. De flesta arter är aktiva på natten,vilket gör det hela ännu mer gåtfullt. Att se en uggleunge hör inte till vanligheterna, en orädd dunboll som påminner mer om ett troll än en uggla. Vår guide har många säkra uggleplatser och i dagsljus har du chansen att se både vuxna och ungar på nära håll. 

Datum:
Vi har nu genomfört våra turer under 2016. Återkommer med nya datum våren 2017.
Maila gärna din intresseanmälan redan nu.

Information.
Samling kl 18 vid Jägarstugan, Sveriges vildaste vandrarhem. Efter vildmarksmiddag, samtal och information sover vi gott i Sotkojan med öppen eldstad i centrum. Frukost serveras kl 07.30. Vid 09-tiden beger vi oss iväg mot ugglorna. Det blir flera stopp vid både holkar och naturliga boträd. Förhoppningen är att kunna visa några av våra vanligaste ugglor, såsom kattuggla, hornuggla, sparvuggla, pärluggla och slaguggla. Om vi har tur kanske guiden även har hittat häckning av jorduggla och hökuggla. Området är även rikt på vilt och chans finns att se älg, rådjur, räv, björn och varg.Framåt kvällskvisten återvänder vi till Jägarstugan där det serveras middag. Vi låter oss väl smaka, samtalar om våra upplevelser runt den sprakande elden och önskar alla en trevlig hemresa med många upplevelser i minnet.

Pris:
1900:-/Per person (Middag dag ett, frukost, matsäck, middag dag två samt guidning ingår)

Övrigt:
Ta med kläder efter väder, sovsäck/kudde och bra skor

 

Lavskrikesafari

Efter att ha gjort oss "Hemmastadda" i Jägarstugan tänder vi elden i vår grillplats vid Borrsjöån och tillagar en enkel middag tillsammans.Kanske provar vi fiskelyckan med en spinnare i höljan vid grillplatsen innan vi kryper till kojs i lågornas sken i vår ståtliga Sotkoja.När en ny dag gryr i Sveriges Vildaste vandrarhem serveras det härlig frukost innan vi beger oss med en Falukorvsring i hand till Lavskrikeland.Väl framme vid matplatserna finns de plötsligt där, ljudlöst oförutsett och med en enorm nyfikenhet glider de fram genom luften.Vår erfarna guide berättar om dessa orädda och nyfikna fåglar och har vi tur så lyckas vi ringmärka eller uppleva den mjuka fjäderdräkten av denna fågel i din hand och känna de pulserande slagen av hjärtat...ditt eget.

Pris 1200:-/Per person (Gäller från fyra personer) inkl enklare middag, övernattning, frukost och guidning.
Boka gärna ytterligare en natt i anslutning till denna aktivitet för 190:-per person


Vi har nu genomfört vår sista tur under 2016. Nya datum kommer att publiceras under sommaren 2017.Skicka gärna din intresseanmälan redan nu   Boka här